Wapen van de familie Vernooij 17e en 18e eeuw

De afstamming van de

Familie Vernooij

Wapen van de familie Vernooij 17e en 18e eeuw
Hoofdpagina

Naar de database

Meer markante Vernooijen

Literatuur en links


Elles Vernooij
1930-2008
Fruitteler uit Werkhoven

Elias Johannes Vernooij (Elles)
Elias (Elles) Vernooij 1930-2008

Geb.te Werkhoven 9-7-1930
Overl. te Odijk, 28-11-2008

Elles is geboren op de boerderij "Oud Scherpenburg" . Na de lagere school, die hij in Bunnik bezocht, is hij vanaf zijn jongensjaren werkzaam geweest in het boerenbedrijf. Enkele jaren heeft hij gedurende de wintermaanden nog de fruitteeltschool bezocht. Zijn passie voor fruit heeft hij zijn hele leven gehouden. Voor hobby's was er in die dagen nog weinig tijd, toch had hij een grote liefde voor voetbal. Later heeft hij dat als supporter van Feijenoord, langs de lijn bij SV Odijk en voor de buis op Zondagavond tijdens Studio Sport, al meevoetballend en analyserend ingehaald.

Tijdens een van de dansavonden op Zondagavond in de Roskam in Houten heeft hij Sjaan ontmoet. Hij is vanaf dat moment altijd bij haar gebleven. Op 29 mei 1956 zijn zij getrouwd en is Sjaan op de boerderij komen wonen. Samen hebben zij 6 kinderen gekregen. Het verlies van hun eerste zoon hebben zij de rest van hun leven op de achtergrond meegedragen.

Hij was trots op zijn kinderen en op zijn manier liet hij dat blijken. Hij was geen man van veel woorden. Blij was hij dat zijn kinderen een goede plek in het leven hadden gevonden. Ook van zijn kleinkinderen genoot hij enorm.

Naast zijn gezin bleef fruit zijn grote liefde. Jaar na jaar heeft hij bij familie en vrienden verscheidene uren in de boomgaard doorgebracht. Van snoeien tot kloeken, graag was hij van de partij.

In de periode dat zijn vrouw ziek was, heeft hij alles gegeven. Tot haar overlijden in 1996 heeft hij voor haar kunnen zorgen. Hierna volgden wat moeilijke jaren. Het was voor hem een grote stap om hierover te gaan praten in een "praatgroepje", maar dat zorgde wel voor een grote verandering in zijn leven. Hij ontmoette daar Annie Uppelschoten en werd nu voor anderen ook Elles. Er brak een nieuwe fase aan in zijn leven, maar ook in dat van Annie en de beide families. Elles maakte fietstochtjes, ging kaas eten en droeg ineens korte broeken. Samen hebben ze nog een aantal fijne jaren beleefd.

Het besluit om van de boerderij naar Annie in het dorp te gaan, werd vergemakkelijkt door het feit, dat zijn zoon Jan op de boerderij ging wonen. De groente- en bloementuin bleef van Elles en die bracht hem nog vaak op Rijnseweg 14.

Toen zijn sluimerende ziekte opnieuw de kop opstak, leek hij de strijd aanvankelijk goed aan te kunnen. Onverwacht snel heeft hij die strijd toch moeten opgeven.

Bron: Dankbetuiging n.a.v. de teraardebestelling van Elles Vernooij

Elles Vernooij is te vinden in de database onder nummer 2187.
April 2009

*Laatst bijgewerkt op 19 april 2009.


Over deze website

Vragen of opmerkingen, mail ons: