Wapen van de familie Vernooij 17e en 18e eeuw

De afstamming van de

Familie Vernooij

Wapen van de familie Vernooij 17e en 18e eeuw
Hoofdpagina

Naar de database

Meer markante Vernooijen

Literatuur en links


Jan Vernooij
1936-2008
Veehouder uit 't Goy

Johannes Marinus Vernooij (Jan)
Johannes Marinus (Jan) Vernooij 1936-2008

Geb.te 't Goy, 17-2-1936
Overl. 't Goy, 25-8-2008

Jan werd geboren op de boerderij, genaamd " Het Groote Kantoor " als zesde kind van Johannes Vernooij en Elisabeth Miltenburg. Toen al was hij een kind van weinig woorden: in de wieg liet hij zich nauwelijks horen. Hij groeide op, op de boerderij in een groot gezin. Hij ontwikkelde een sterke liefde voor dieren, zijn bedrijf en zijn plekje op de Kapelleweg.

Na een korte verkeringsperiode trouwde hij in 1970 met Miep Vernooij. Samen gingen zij wonen in zijn ouderlijk huis en hij werd daardoor de tweede " Jan Vernooij van het Groote Kantoor ".

In hun huwelijk werden drie dochters geboren. Hij kon letterlijk glimmen van trots op zijn meiden en zijn 8 kleinkinderen. Een echte familiemens was hij: als er een weekend geen kinderen of kleinkinderen op visite waren geweest, was dat een kleine ramp.

Hij was een rechtlijnig man, je wist daarom precies wat je aan hem had. Wie hem goed kende wist dat hij een heel gevoelige man was die altijd klaar stond voor anderen. Hij wist ook ieders verjaardag en gaf er meteen een uitgebreide beschrijving van de stamboom bij.

Kastelentocht Doorn 2001

In 2001 reed hij met zijn Utrechtse Boerenwagen uit 1938 mee in de Kastelentocht. De door de Gemeente Doorn beschikbaar gestelde Origineelste Aanspanning Beker werd door Burgemeester Reeringh aan Jan uitgereikt.

Bron: Dankbetuiging n.a.v. de teraardebestelling van Jan Vernooij

Jan Vernooij is te vinden in de database onder nummer 2927.

april 2009

*Laatst bijgewerkt op 26 april 2009.


Over deze website

Vragen of opmerkingen, mail ons: