Wapen van de familie Vernooij 17e en 18e eeuw

De afstamming van de

Familie Vernooij

Wapen van de familie Vernooij 17e en 18e eeuw
Hoofdpagina

Naar de database

Meer markante Vernooijen

Literatuur en links


Jopie Vernooij - van Bentum
1932-2009
Overal waar het gezellig is

Johanna Agatha Vernooij - van Bentum (Jopie) [3864]
Jopie Vernooij-van Bentum (1932-2009)

Geboren te Bunnik 24-2-1932
Overleden te 't Goy 2-2-2009

Jopie hield van haar gezin en van gezelligheid. De deur van boerderij " de Winkel " stond altijd voor iedereen open (al was het maar omdat deze niet eens een slot had), de koffie stond altijd klaar (dozen vol koffiepunten gespaard) en er was dan ook altijd drukte en levendigheid om haar heen. Negen kinderen zijn er uit het huwelijk van Gert en Jopie voortgekomen waarvan zij er twee tot hun verdriet niet hebben mogen zien opgroeien. Maar van de andere zeven en de daar weer uit voortgekomen kleinkinderen heeft zij gelukkig wel tot het laatst toe mogen genieten.

Jopie hield ook veel van nieuwe- en creatieve dingen doen en ondernemen. Toneelspelen en regisseren, schilderen en boetseren, schilderles geven (alhoewel ze het zelf liever had over gezellig samen iets creatiefs maken), zingen (het St.Caeciliakoor was een grote passie), sport en bewegen, ze probeerde alles uit, als het ook maar gezellig was!

Het was dan ook niet voor niets dat ze van vrijwel alle verenigingen in 't Goy wel lid geweest is. Overal waar mensen samen kwamen en waar het gezellig was, was Jopie. En waar Jopie was, was weer de levendigheid en de vrolijkheid.

Dat ze in 2007 getroffen werd door een ongeneeslijke ziekte ervaarde ze dan ook als een groot onrecht. Er was nog zoveel te doen en te genieten, er waren nog zoveel plaatsen waar ze nog eens heen wilde, nog kleinkinderen die ze wilde zien opgroeien, een schilderclub die 'lessen' tegoed had, kortom ze was nog lang niet klaar. Ze bleef optimistisch en strijdbaar, maar het heeft niet zo mogen zijn. De kinderen en kleinkinderen koesteren de mooie herinneringen en haar positieve levenshouding.

Tekst afkomstig van de dankbetuiging naar aanleiding van de uitvaart van Jopie.

*Laatst bijgewerkt op 11 augustus 2009.


Over deze website

Vragen of opmerkingen, mail ons: