Wapen van de familie Vernooij 17e en 18e eeuw

De afstamming van de

Familie Vernooij

Wapen van de familie Vernooij 17e en 18e eeuw
Hoofdpagina

Naar de database

Meer markante Vernooijen

Literatuur en links


Truus Vernooij
1931-2005
Danslerares in Utrecht

Geertruida Theodora Vernooij (Truus) 1931-2005

In de jaren vijftig van de vorige eeuw was het dansinstituut van Cor Zegers aan de Wolvenstraat in Utrecht alom bekend. Op 18-jarige leeftijd mocht Truus voor het eerst op dansles. Zij danste daar met veel plezier en stijldansen werd haar hobby. Ze haalde alle kleuren van het edele metaal. Het brons, zilver en goud gaven aan in welke categorie je danste en dat kon je pas halen als je daarvoor dansexamen had gedaan. Met andere woorden je moest wel goed zijn om uiteindelijk goud te behalen.

Zij vond dansen niet alleen leuk en mooi, maar had er ook talent voor. Zo nam zij ook deel aan danswedstrijden. Eerst aan wat kleine, maar later ook aan "echte" wedstrijden, zelfs twee keer aan de Nederlandse kampioenschappen. Deze wedstrijden waren een nationale gebeurtenis. In december 1953 werden er in hotel "Het Hof van Holland" te Hilversum de nationale kampioenschappen voor amateurs gehouden. Truus danste daar met haar danspartner Kees Zegers. Voor een Belgische en Engelse jury ontvingen Truus en Kees de hoogste prijs, n.l. de titel "Nationaal Kampioen 1953" tevens kampioen van de Hoofdklasse.Truus Vernooij en Kees Zegers; danskampioenen 1953

Na het behalen van dit kampioenschap werd zij door Cor Zegers gevraagd zijn assistente te worden bij het geven van dansles. Lang hoefde zij daarover niet na te denken en zij heeft ruim 9 jaar met veel plezier lesgegeven. Vele Vernooijen in de provincie Utrecht hebben in die jaren van haar les gekregen.

Rechts: Truus Vernooij en haar danspartner Kees Zegers bij het behalen van het nationale danskampioenschap in 1953.

Bilthoven, maart 2009
Tom Vernooij

*Laatst bijgewerkt op 4 april 2009.


Over deze website

Vragen of opmerkingen, mail ons: